Ett klassiskt turistmål för skandinaver

tannlege dentista dentist tandläkare tandlæge Benalmadena Torremolinos Malaga

Skandinaver har flugit på charterresa till Malaga sedan tidigt 60-tal. Mycket har dock ändrats sedan dess. Nu har alla de små kustbyarna växt ihop till en lång sammanhängade bebyggelse längs kusten. Orter som redan för femtio år sedan började bli kända i Sverige såsom Malaga, Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Mijas och Marbella är i stort sätt en enda tätort.

Vi kan inte längre erbjuda orörda stränder, men vi kan erbjuda mycket annat. Först och främst så har vi Europas behagligaste klimat, med mycket sol och värme så gott som året om. Vi har också ett mycket stort antal golfbanor, och ett nöjesliv utöver det vanliga. Som turistort har Costa del Sol ryckt upp sig efter den första charter boomen på 70-talet. En stor lokalbefolkning har också gjort att krav på restauranger, barer, cafeer, nöjesliv och service i allmänhet har höjts.

Turistnäringen är fortfarande den främsta industrin, så här finns mycket att göra. Klassiska turistmål i omgivningen är Granada med Alhambra, Sevilla, Cordoba och Gibraltar. Marroco ligger tvärs över sundet och är en helt annan värld. Är du intresserad av djurparker, så har vi flera stycken. Föredrar du nöjesparker har vi också flera stycken, främst vatten-nöjesparker.


By Per Hvid-Hansen

webmaster: per@hvidhansen.com

Besök din svenska tandläkare på semestern

Varför kombinera semester med tandläkarbesök? Ja, vi kan konstatera att allt fler väljer att göra det. De främsta anlednigarna brukar vara:
1. Lägre pris än i Sverige.
2. Mycket kortare väntetider än i Sverige
3. Lättillgängligt på semestern.
Ofta är priserna här hos oss billigare än i hemlandet. Hemma har man ofta större problem att ta ledigt från jobb och andra sysslor i sin vardag. Att ta semester och koppla av på stranden med sol och bad, kan lätt kombineras med några tandläkarbesök för att sedan fara hem med en påbättrad solbränna, utvilad kropp och ett fräschare leende, kanske påbättrat med en tandblekning.

Hur gör jag?

En första kontakt tas lämpligast via telefon eller e-mail där du kan tala med en av våra tandläkare för utförligare förklaringar. När besöket är bestämt aviserar vi vår tekniker som då är beredd på att jobbet ska vara klart innan ett visst datum. Har du redan ett färdigt kostnadsförslag från ditt hemland som kan ge en klarare beskrivning av vad som behöver göras, är det lättare att ge ett jämförelsepris. Inga typer av behandlingar påbörjas utan att du fått ett skriftligt kostnadsförslag. Vi ser det som mycket viktigt att du som patienterna har full insikt i priser och arbetsgång innan behandlingsstart.

Vårt naturliga upptagningsområde för patienter är komunerna Malaga, Torremolinos, Benalmandena, Fuengirola, Mijas och Marbella.